Geef een gastcollege over jouw eigen onderneming

Een van de werkpakketten van het project LONKT (Lokaal Ondernemend Naar een Krachtige Toekomst), is de samenwerking met Aventus voor de ontwikkeling van hun nieuwe opleiding Vakman Ondernemer. Belangrijk bij deze opleiding is dat deelnemers vooral ook geïnspireerd en geholpen worden vanuit de dagelijkse praktijk van een ondernemer. En hoe mooi is het dan dat jij als ondernemers jouw kennis en ervaring deelt. ABC doet bij deze dan ook een oproep aan jou als ondernemer om hieraan een bijdrage te leveren.

Heb je nu al belangstelling?
Heb je interesse om mee te doen aan deze nieuwe opleiding als gastdocent of mentor? Of wil je misschien zelf losse onderdelen, of deze gehele éénjarige MBO-niveau 4 opleiding volgen om jouw eigen ondernemer-skills te vergroten? Neem dan voor meer informatie contact op met opleidingscoördinator Freek Wortel, f.wortel@aventus.nl

De eenjarige opleiding Vakman Ondernemer
,,Wat heb ik zelf veel geleerd van inspirerende voorbeelden uit de beroepspraktijk.” Aan het woord is docent Freek Wortel, die bij MBO-school Aventus een nieuwe opleiding ontwikkelt voor ondernemers of ondernemers in spé. Studenten of werkenden (met een MBO-niveau 3 diploma in bezit) die hun ondernemersvaardigheden willen versterken kunnen nu een éénjarige BBL-opleiding Vakman Ondernemer in Apeldoorn volgen. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, oftewel werken en leren tegelijkertijd. De studenten hebben een baan en gaan daarnaast één dag in de week naar school. ,,We willen dat deze opleiding helemaal in de regio ingebed is en dat de studenten hun netwerk versterken en kennis halen uit het Apeldoorns Business Collectief en haar partners. Daarom zoeken we voor deze nieuwe opleiding veel verschillende professionals en ondernemers uit de regio die een gastcollege willen geven over hun eigen onderneming of specialisme.  Maar het mooie is dat ondernemers zelf ook van harte welkom zijn om zelf losse onderdelen, of de gehele éénjarige MBO-niveau 4 opleiding te volgen om daarmee hun eigen ondernemer-skills te vergroten.” aldus Freek.

Samenwerken met ABC
,,Als doe- en denktank lokaal zakendoen hechten we aan lokale samenwerking wat bijdraagt aan een krachtig economisch klimaat binnen Apeldoorn. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, maken we gebruik van bestaande infrastructuren als beleidsuitgangspunt. ABC is daarom heel blij met deze samenwerking met het ROC Aventus. Het aantal (jonge) ZP’ers groeit. Je kunt heel goed zijn in je vak, maar dat maakt je niet automatisch een goede ondernemer. Ook daar is (praktijk)kennis voor nodig. Deze eenjarige opleiding is onderdeel van het project LONKT dat in april 2018 zijn aftrap kreeg. Als ABC zijn we samen met het regionale bedrijfsleven en het onderwijs verenigd in dit nieuwe platform. En hoe mooi is het als lokale ondernemers bij elkaar en het ondernemerschap bij deze studenten levendig maakt met voorbeelden uit de praktijk. We denken dat dit een heel mooie win-win is.” zegt onze voorzitter en tevens projectleider LONKT Trix Schipper.

Voorbereiden op regionaal ondernemerschap
,,De studenten komen binnen met een idee of plan voor een eigen onderneming en hebben een jaar de tijd om dit idee of plan verder te ontwikkelen. Met hulp van school en ondernemers uit de regio gaan ze hiermee aan de slag. Naast mensen die gastcolleges willen geven over bijvoorbeeld financiën, boekhouding, recht, marketing, of ondernemen, zoeken we daarom ook mensen die een mentor en inspirator willen zijn voor deze studenten.” zegt Freek. ,,Dit jaar hebben we een mooie start gemaakt met gastlessen door H3Lab, VNO-NCW, Gert Sturre van Veluwe65plus en Twan Jansen van Owens Corning. Maar we willen echt flink uitbouwen, zodat het een opleiding wordt van en voor de lokale ondernemer.”

Deel op