JG BIM & Advies

JG BIM & Advies

Als bouwgerelateerde organisatie wil je starten met digitalisatie en BIM (Bouwwerk Informatie Model/Management), dus je schaft een software pakket aan en we zijn er klaar voor, toch? In de praktijk blijkt de implementatie van BIM en digitalisatie meer voeten in aarde te hebben dan je dacht. Naast de techniek die geïmplementeerd moet worden, moeten processen anders ingericht worden en moeten je werknemers en (samenwerkings-)partners in projecten ook mee (gedrag). 

Werknemers blijven doen wat ze altijd al deden, frustraties groeien, verandering en vernieuwing blijft uit. Voor je het weet is het allemaal de schuld van innovatie. 

“Als je BIM alleen wilt toepassen om mee te gaan met de hype, wordt de methodiek gebruikt als doel in plaats van middel. BIM zal dan uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleveren”

Als zelfstandig BIM manager ondersteun ik bij de visievorming, strategievorming en houd ik regie over digitalisatie/BIM binnen bouwgerelateerde bedrijven en projecten. 

Ik help bij vragen als “Waarom willen we als organisatie digitaliseren?”, “Waarom kiezen we voor de BIM werkmethodiek?”, “Waarom passen we BIM toe op dit project?”. Vervolgens kunnen vervolgstappen gedefinieerd worden en kan een strategie bepaald worden. 

In mijn ogen is digitalisatie slechts een eerste stap om verdere vernieuwing in de bouw mogelijk te maken. Denk hierbij onder andere aan robotisering, modulair bouwen, AI en toepassingen die nu nog niet bestaan. De bouw móet mee in de vierde industriële revolutie!

JG BIM & Advies | De BIM regisseur 

Grip op het digitale bouwproces

JG BIM & Advies

Landdrostlaan 51
7327GM Apeldoorn

Nederland
0614449884
jg@bimenadvies.nl